Rowchester
Projects

Rowchester

We were approached by Harry and Laura to design the interior of their ground floor apartment. It was a new build project, but they were not happy with the interior layout put forward by the project manager and wanted a fresh approach. It was agreed that we should take full responsibility for the interior design, working within the shell of the building.

The main problem to solve was the depth of the plan and the need to create access to natural light. The supporting steel frame within the building had to be carefully incorporated into the design. Our concept was to create a central ‘box’ and set up a series of inter-connected spaces using glazed screens and exaggerated columns. 

We worked closely with the bespoke joinery company to design all elements of the fitted furniture – from bookshelves to bed heads which required exquisite attention to detail. All the electrical and mechanical services had to be coordinated into the design – we saw this as an opportunity to introduce details into the ceiling with access panels and linear vents.

We used a palette of walnut veneers, antique mirror, bronze panels and marble tiles to create a sumptuous but contemporary interior that has a combination of wonderful open plan spaces and more intimate rooms.

Working on a fit-out project whilst the main contract was on-going posed its own challenges, but we used our professionalism and experience to guide our clients through some difficult situations.

Harry and Laura are delighted with their home.

Project Gallery

Expand images for more detail.

No items found.

Contact Us To Discuss Your Project

For a no obligation consultation call +44 (0) 1625 402442

Contact Us